Tips renovera trappa hemma

Tips renovera trappa hemma

Tips renovera trappa hemma: Med enkla medel kan din trappa bli som ny! Att fixa trappan själv kräver dock tålamod, en del kunskap och ibland högre kostnader än vad du kanske hade tänkt.

Om du vill måla om din trappa går det bra att använda vanlig golvfärg då den minskar friktionen och därmed risken för att halka. Viktigt är dock att inte välja en sådan färg som säger sig ha halkskydd i färgen. Sådan färg gör oftast att smuts fastnar och färgen blir ful. Använd vanlig färg och för att säkra trappan efteråt kan du lägga dit externa halkskydd när renoveringen är klar. Golvfärgen fungerar dock bäst bara till själva stegen, för till trappans sidor bör du välja en annan färg eftersom golvfärgen ofta är rinnig i konsistensen. Det finns alltså en risk att det ser oproffsigt och fult ut med golvfärg på hela trappen när det inte bara är plana ytor.

Själva arbetet med att måla trappan bör börja med att du tar bort gammal färg med borttagningsmedel innan du börjar slipa. Spackla igen eventuella sprickor och slipa sedan bort ojämnheter med slipmaskin. Om du inte äger en slipmaskin finns dess att hyra. Efter slipning är det dags för grundmålning i två omgångar. Därefter kommer täckfärg i minst två lager.

Den lite enklare delen av renoveringen men som även kommer göra att kostnaderna drar iväg lite är att montera trappsatserna. Att montera plansteg i trappan innebär att man monterar trädelar över trappstegen. Det bästa att göra om du står inför en trapprenovering är att anlita proffs för att utföra arbetet. Glöm inte bort att du kan göra ROT-avdrag när du anlitar hantverkare. Har du frågor om trapprenovering eller vill få offert från oss? Kontakta oss direkt på 08-400 200 33 eller skicka ett mail till info@svenskatrappsteg.se.

Lycka till med våra tips renovera trappa hemma!