fbpx

Är stegen oljade vid montering?

Vi oljar in trappstegen på plats med hårdvaxolja eller hårdvaxolja med halkskydd.Hårdvaxolja gör stegen ljusa och hårdvaxolja med halksydd så blir det klassisk eknyans.

Finns det någon garanti?

Ja, du har 2 års material garanti och ytterligare 1 år från oss, sammanlagt 3 år. Garantin gäller inte mattsläpp. Villkor för att garantin är att normal skötsel av trappan, så lite vatten som möjligt, rengöringsmedel som är anpassat för oljevaxade ytor. Garantin gäller inte om man har tappat något på trappstegen vilket gör att den går sönder.

Om man har en gammal trappa med nålfilt eller linoleummatta på stegen. Går det att göra trapprenovering / montera nya steg ovanpå mattan?

För det första så måste du kontrollera att mattan sitter fast mot  underlaget.  Har det bildats blåser eller om mattan har släppt någonstans så bör mattan demonteras. En plastmatta rekommendar vi alltid att den demonteras. En linoleummatta och en nålfiltsmatta kan i många fall ligga kvar.  Oavsett vilken matta ni har så är det ert beslut om ni önskar behålla den eller demontera den.  Vår garanti gäller inte om mattan ligger kvar och mattan släpper av någon anledning. Dock mkt ovanligt.

Hur sköter jag min Trappa?

Oavsett om det är ektrappa eller annat är materialet grundoljat från fabrik och man bör fortsätta med oljebehandling, förslagsvis med en underhållsolja för trägolv. Man kan även försegla ytan med någon typ av vax eller hårdvaxolja. Ytan bör ej få torka ut för mycket för då kan det finnas risk för sprickbildning.)

Olja/underhålloljevaxa helst trappan minst vartannat år eller mer, så håller den sig bättre. Städning av oljevaxade ytor sker lämpligen med preparat från BONA rengörringsmedel eller Osmo rengöringsmedel som finns att köpa i välsorterade affärer/måleributiker. Såpa fungerar också bra.

Hur får jag bort vattenfläckar?

Om fläcken är ytlig polera om med ny olja eller vax. Om fläcken trängt in i träet anväder du vax och polishrengöring och stålull nr0. Om fläcken inte försvinner använd träblekmedel, skölj låt torka och lägg på ett nytt lager olja/vax.  f

Skötselanvisning

Använd normalt torra städmetoder. Vid behov används en väl urvriden skurduk. Spill och vatten ska torkas upp på en gång. Om trappan är nära en ytterdörr, är lämpliga dörrmattor både ute och inne ett bra sätt att undvika fukt och smuts, som ger onödigt slitage i trappan. Trappen bör minst en gång per år, eller när den upplevs torr, underhållsoljas med lämpligt oljevax eller underhållsvax, Detta då träet är ett levande material och riskerar att spricka om det torkar ut.

Vanliga funderingar

Nyfiken på hur vi jobbar eller varför du bör välja Svenskatrappsteg? Här får du svaren!

Svenskatrappsteg utmärker sig genom att använda premiumträ av allra högsta kvalitet i våra trapprenoveringar. Men vad betyder det, är inte det något alla hantverkare påstår? Nja, det är mer än så till ett sådant påstående.

Medan många konkurrenter använder sig av tunna lager av massivträ på själva trappsteget, väljer vi att använda mycket tjockare lager av massivträ. Detta innebär att våra trappor inte bara har en imponerande och robust estetik, utan de håller också betydligt längre – och kräver mindre underhåll över tiden. Det slitage som uppstår när trappan används varje dag kommer alltså märkas, synas och slitas mycket mindre i en trappa från oss!

Många kanske undrar varför det är viktigt med trappans material. Måste man verkligen ha premiumträ, är inte det bara dyrt? Tyvärr är billiga alternativ en läxa som ofta straffar sig i längden.

Premiumträ är viktigt för trapprenovering eftersom det ger enastående hållbarhet och kvalitet jämfört med vanligt trä eller andra material. Tänk dig själv att en trappa ska vara vacker – men också säker. Den ska tåla spring, kanske lek, tunga steg och inte knarra eller svikta på många, många år. Du vill kunna vara säker med din trappa, särskilt för de allra minsta.

Våra noggrant utvalda premiumträsorter ger en varaktig och elegant yta som klarar dagligt slitage och bevarar sin skönhet – år efter år. Detta gör våra trappor till en långsiktig investering och ett pålitligt val för ditt hem.

Den extra tjockleken på massivträet i våra trappor gör dem betydligt mer slitstarka och motståndskraftiga än traditionella trappor. Det ger trappan en robust struktur som klarar påfrestningar från daglig användning utan att tappa sin skönhet – även efter du slipat den. Med våra trappor behöver du inte oroa dig för att de snabbt blir slitna, eller tappar sin elegans. Du sparar pengar genom att inte behöva investera i en ny trapprenovering på många år!

En trappa med mindre underhåll innebär att du kan njuta av dess skönhet och funktionalitet utan att behöva lägga ned mycket tid och pengar på regelbundet underhåll.Smart, eller hur? En trappa är trots allt en helt nödvändig del av ett hushåll, och det är viktigt att känna sig trygg i att den håller, och ser bra ut.

Våra premiumträtrappor kräver minimalt underhåll, vilket sparar både tid och resurser för dig som kund. Det är vi stolta över.

Slipning är en viktig del av trapprenovering, särskilt när det kommer till att förbereda ytan för en ny yta eller för att återställa trappans ursprungliga skönhet. Genom slipning avlägsnas gamla lacker, färg och ojämnheter, vilket ger en jämn och slät yta att applicera ny behandling på. Slipningen förbättrar även träets kvalitet genom att avlägsna slitna ytlager, vilket resulterar i en trappa som ser ut som ny och som håller längre.

En typisk trapprenovering omfattar flera moment för att ge trappan ett nytt liv. De vanligaste momenten inkluderar:

  • Slipning och förberedelse: Trappan slipas för att avlägsna gamla beläggningar och ojämnheter, vilket skapar en slät yta för ny behandling.
  • Val av premiumträ: Kunden väljer sitt önskade premiumträslag för att skapa den önskade estetiken.
  • Trappstegens design: Designen av trappstegen anpassas för att passa kundens smak och interiörstil.
  • Installation av massivträ: Massivträet installeras på trappstegen för att ge trappan en hållbar och elegant yta.
  • Lackning och ytbehandling: Trappan lackas eller behandlas med önskad ytbehandling för att förhöja träets skönhet och skydda det mot slitage och smuts.
  • Slutfinish och polering: Slutligen ges trappan en sista finish och poleras för att säkerställa en perfekt yta och en trappa som ser ut som ny.

Genom att utföra dessa moment med expertis och omsorg, kan vi erbjuda våra kunder en trapprenovering som överträffar deras förväntningar och skapar en trappa som blir ett stolt inslag i deras hem.